Нелоялната конкуренция създава сериозни пречки за успешно развитие на бизнеса със земеделска техника в България

Нелоялната конкуренция създава сериозни пречки за успешно развитие на бизнеса със земеделска техника в България

Съществуването на търговията датира още от древността, с появата на първите търгвовци в Рим и Гърция и до ден днешен тя е основно перо, осъществяващо икономиката и водеща до печелене на пари.

В всеки един отрасъл на международния и локалния бизнес има наличие на конкуренция и днес все по-рядко се срещат монополисти, които заемат почти целия пазар на една стока или услуга. Лоялната конкуренция във всеки един отрасъл стимулира участниците в него и води след себе си успешното осъществяване на извършваната от тях търговска дейност. За съжаление, обаче, в един момент се появяват и субекти, целящи да подбият пазара и да попречат на осъществяването на правилна икономическа дейност, както е и при търговията със селскостопански машини в България.

Като компания, съсредоточена в сектора на малогабаритната техника, ние от Джей Трейдинг, сме свидетели на непрекъснати „атаки“ от страна на нелоялните конкуренти в нашия бранш. Масово на нашия пазар се предлага техника, чието реално техническо състояние е прикрито от лъскав външен вид, а липсата на детайлна и широко достъпна за всички потенциални клиенти техническа информация, позволява на търговците спекулации с действителните години на производство, които са доста по –далечни от обявяваните. Най-честите опити за подлъгване на клиентите са свързани с мощността и възможностите на японските трактори, които при някои компании в България са доста завишени, с цел клиента да получи „по-мощен“ трактор на по-ниска цена, спрямо предлаганата от останалите търговци.

В една малка държава като нашата, в която пазарът е особено свит и ограничен откъм клиенти и възможности, осъществяването на успешен бизнес в този бранш изисква неимоверни усилия, а появата на нелоялни субекти го прави още по-труден и сложен.

2Коментари

  • Avatar
   shzz
   Sep 28, 2022

   I’ve read some good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to create such a great informative website. Avple

  • Avatar
   Dec 29, 2022

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment: